iiZetty's FotoPage

By: Bunda iiZetty

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 10-Jun-2009 03:55 Email | Share | | Bookmark
love of my life..welcome to the real world Damia Salsabilla..

 
 
 
View all 6 photos...
setelah 9 bulan 15 hari menunggu, 5 April 2009, tepat jam 6.05 am damia selamat deliver, alhamdulilah xde masalah sgt during pregnancy, cuma penat je hari2..biasa la ummi kan keje..8-5..berat damia time tu 2.9 kg, ms deliver ummi dpt dgr azan subuh berkumandang, and kat luar hujan renyai2..mcm syahduuu je rs..nangis gak aa ummi time tu..hehe..impressed..di kesempatan ini ummi zetty nk ucapkan beribu lemon ucapan terima kasih pada auntie2 dan uncle2 yang datang visit, kehadiran anda amat menghiburkan..yang datang bwk hadiah, Semoga Allah murahkan lagi rezeki auntie dan uncle sekelian..skang damia dah 2 bulan lebih..dah pandai buat mimik muka, kalo walid ckp dgn dia, dia akan respon samada senyum atau buat mulut muncung..errrr..mulut muncung tu ikut ummi taim merajuk kot..saksikan lah gmbr2 kat bwh ni..


Thursday, 2-Apr-2009 04:24 Email | Share | | Bookmark
edisi cuba-cuba..

 
 
last friday PIL g johor visit SIL yang nk bsalin, since dorang xde kat umah ni, mummy kena rajin2kan diri turun ke dapur (even exhausted sgt pas blk ofis)..besenyer blk ofis mkn yg dah siap, so mlm ni kena masak..mummy choose to eat bubur with kangkung goreng belacan and bilis goreng pedas..ni edisi org x expect buat taw, so mmg byk la kekurengannya, walaupun begitu mummy bjaya abeskan 2 mangkuk ..baba x mkn mlm coz diet..


bahan-bahan;
ikan bilis-3/4 cawan
bawang merah 3 ulas-blender
bawang putih 2 ulas-blender
lada kering-blender
kicap-1 sudu kecik
perasa
gula-1 sudu kecik
bawang besar-mayang-tuk hiasan

caranya;
1.ikan bilis digoreng garing and put aside
2.dalam kuali yang lain, tumis lada dan bawang yang telah diblander
3. masuk perasa, kicap, gula (garam x perlu coz bilis dah cukup masin)
4. masukkan bilis yg digoreng tadi, gaul rata.
5. bila nmpk agak kering, leh angkat.


bahan-bahan yang diperlukan(mummy cr seme kat mydin mall)=
Seikat sayur kangkung
2 inci belacan - ditumbuk
3 ulas bawang merah - ditumbuk( mummy guna 2 je coz saiz nya yg bsr)
3 ulas bawang putih - ditumbuk(pun guna 2 gak)
1 inci halia - ditumbuk
5 tangkai lada merah - ditumbuk(3 je, takut over pedas)
3 sudu besar kicap cair
1 sudu besar sos tiram
sedikit perasa
1/2 cawan air
sedikit minyak untuk menumis

cara2nya;
1. Panaskan minyak didalam kuali. tumiskan bahan-bahan yang ditumbuk.
2. bila naik bau, masukkan kicap cair, sos tiram,perasa dan air
3. masukkan sayur kangkung.
4. siap !!




Wednesday, 11-Mar-2009 07:11 Email | Share | | Bookmark
walimatulurus Nur Erina & Ihwan serta Nuyul Akhtar & Min

 
 
 
View all 16 photos...
Ucapan buat mempelai Erina n Wan : hurmmmm..aku tau mu seorang anak yang baik long, dats y mu leh dpt suami yang baik (wan), to both of u..peliharalah rumahtangga kalian sebaik mungkin..kemudilah ia menuju ke arah kebaikan, dan jgn tunggu lama2, by 2010 hrp2 dah de beby (yang cute mcm auntie zetty)..thanks for everyyyything..u look so gorgeous that day, (yela2, wan pun kacak dan tampan)

payung tu kelasssss...tukang payung lagi kelassss...


para ibu2..


cu si cantik manis (baju oyen) yang decorate hantaran tuk bridal pompuan


Ucapan buat Kak Yu dan Min : satu mjls yang sgt best, sbb leh dgr pgantin lelaki karaoke lagu P.ramlee, tambah best lagi sore pengantin laki teramatlah lunak merdu bak buluh perindu..nanti mlm2 kakyu tdo didodoikan oleh abg min kiterr....

pic pengantin laki x sempat nk snap sbb sibuk berkaraoke..

SELAMAT PENGANTIN TO BOTH MEMPELAI, SELAMAT MENEMPUHI ALAM BARU JUGAK



Monday, 12-Jan-2009 04:02 Email | Share | | Bookmark
menyahut baton dari sifu mama fami..

mcm2 ader..
akhirnya dengan sedikit usaha, maka berjayalah zetty mgambil baton ni dari mamaFami, (sorry mama, lmbt..bese la, trafik jem..) huhu..ermmm..nk tag sape ek..tgk la kat bwh ni siapa yang kenaaaaa...nmpknya mama dah tag 'org' feberet kite la..so kena cari kwn2 len..



Wednesday, 31-Dec-2008 03:52 Email | Share | | Bookmark
Engagement Erin & Ihwan

 
 
 
View all 18 photos...
Nur Erina merupakan sahabat seperjuangan saya semasa diploma dan degree, begitu juga dengan tunangnya. kami sama2 bertungkus - lumus ( yeke...??? ) mhabiskan degree sehingga ke tetesan kelas yang terakhir, namun beliau lagi menyerlah daripada diriku ini kerana sifat rajin yang sememangnya tertanam dlm dirinya. Ini terbukti dengan mata terkumpul PNGK yang jauh lebih tnggi dari aku (sy mmg mpunyai sifat merendah diri yang x dpt dinafikan lagi..heee )..saksikanlah gmbr2 sekitar pertunangan dorang..LONG, TAHNIAH DAKU UCAPKAN..
* p/s : gmbr2 diambil dan diedit oelh NAISYZ IMAGE..sedia untuk beraksi dgn bayaran paling minima..


Dengan restu semua, things finally fell into place, everyone's happy..









[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net