iiZetty's FotoPage

By: Bunda iiZetty

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Sunday, 9-Aug-2009 04:19 Email | Share | | Bookmark
Eksperimen with Sony a200

Terengganu inc di hati..
sutera mmg murah kat Trg,..dtg lah soping..
utk dijual..
View all 14 photos...
ermmmm..rasanya mcm berbaloi-baloi jugak la angkat model ni..ermm u ols tgk la dan nilai sendri..
P/S : ni amatur punya, so mmg byk kekurengan nya..
saksikan lah dan sudi-sudikan komen yer...


ni gambar pembuka bicara..


Tuesday, 28-Jul-2009 09:22 Email | Share | | Bookmark
New friend of me..

 
 
fuhhhhh...rsnya mcm xde ayat untuk menggambarkan entry kali ni..cuma, alhamdulilah..



Thursday, 9-Jul-2009 00:58 Email | Share | | Bookmark
Damia dah 6.1 kg

 
 
 
View all 8 photos...
5.7 aritu damia kena inject lagi untuk kali ke tiga, suntikan ape ntah nama, lupa nk tnya doc..so next inject lak time dia 5 bulan..skang dia 3 bulan..dgn berat 6.1, so heavy to carry ma..bab dukung serah kat walid lah..walid kuat, hehe..tgk lah pic buah hati ummi..

Damia with big grin plus deep dimple..


Thursday, 2-Jul-2009 01:16 Email | Share | | Bookmark
Ayam Goreng Berempah yang tempting !!!

 
 
setelah berminggu menyimpan resepi ayam goreng berempah, pagi ni baru lah terlaksana, tu pun setelah keras kejung kepak ayam lam fridge. Zetty dah lupa mik kat ne resepi ni, tp terima kasih pada pemilik resepi. terima kasih jugak kat naisyz image sbb jd tukang mik gmbr. Right after ayam goreng berempah ni di angkat dari kuali, hubby rasa, dia bagi 3 1/2 bintang, dia ckp kurang masin.so kepada sesapa yang suka masin leh tambah lagi garam. zetty guna seme kepak ayam, coz me suka kepak, bila mkn tu , kruk krak kruk krak, mngalahkan kucing..huhu..selamat memcuba !

Bahan2nya adalah :

bahan A :ni utk perap
8-10 kepak ayam
1 sudu kecil serbuk jintan putih
1 sudu kecil serbuk ketumbar
1 sudu kecil serbuk kunyit
1/2 sudu kecik garam( kalo suka masin cam my hb leh lebihkan)

Bahan B :
1 biji bawang besar sederhana besar
2 ulas bawang putih
1 sudu lada kisar
timun } potong dadu
carrot } potong dadu
daun bawang

cara-caranya ialah :

1. Seme bahan2 A tu digaul dan perap kepak ayam kurang lebih 40 minit.
2. Setelah jam dinding menunjukkan cukup 40 minit, ayam tu leh digoreng, x garing pun xpe, 1/2 masak.
3. Di kuali lain , tumis lada kisar, masuk bawang besar, bawang putih.
4. Agak-agak naik bau, pastu masuk ayam..
5. Masuk timun, carrot and nk angkat tabur daun bawang.


tadaaaaa !!!



rsnya yang spicy, musti dahaga kan, pekena dgn nescafe..



Wednesday, 17-Jun-2009 08:22 Email | Share | | Bookmark
seutas gelang yang bling2..

 
 
salam semua....
entry kali ni mengisahkan tentang gelang, saya telah membelinya dari seorang sahabat baik saya yang sangat cantik, no wonder lah gelang yang dia jual cantik gak. saya membelinya melalui online, apa yang menariknya psl gelang ni, dia punya bling2 tu sangat berkilat jika terkena pancaran lampu mahupun pancaran matahari. sebelum ni saya ada beli satu, cina tu ckp ori, tp bila compare dgn yang ni, yang ni lagi berkilat bling2. setelah itu dapatlah saya membuat kesimpulan saya telahpun ditipu ..walaupun x mahal sgt, tp tetap kena tipu..motif utama saya membuka entry kali ini adalah untuk mempromosi blog kwn saya ini..jemput semua berkunjung ke
http://d-shining.blogspot.com





[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net