iiZetty's FotoPage

By: Bunda iiZetty

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 19-Aug-2009 03:59 Email | Share | | Bookmark
somtam yang menendang (kick)

 
hai semua, salam ..tiba2 cu (husna) text "alang, blk karang beli sos ikan, lada kecik n udang kering.rs nk mkn somtam"..huhu, somtam ni feberet zetty tau, tiap kali psr mlm kat PakTuyu, nearest UMT, mmg x miss beli kerabu betik ni, rege dia rm2 sebungkus, ciput je, mkn x puas.apabila cu dah mengofferkan dirinya tuk buat somtam, zetty tinggal cari bahan-bahannya aje ler..resipi ni zetty tgk kat k.liza nyer FP, time kasih k.liza !

Somtam
Bahan
sebelah betik muda (erm jgn guna yg masak, kalo leh yang kaler hijau yg nk masak, kategori betik remaja)
1 bunga kantan (racik and tumbuk skit)
4 tangkai cili padi (tumbuk)
1 bungkus udang kering (lg byk lg sedap) (ditumbuk)
5 SB kacang tanah goreng tanpa minyak (ditumbuk, xmo hancur, bagi pecah je)
3 labu kecil bawang besar (tumbuk)
1 SB sos ikan
1 tomato muda belah 8
gula secukup rasa
5 biji limau kasturi - ambil jusnya

Cara:
1. Betik dibuangkan kulit dan di racik halus.put aside.
2. Dalam mangkuk lain, campurkan sos ikan, gula dan jus limau nipis. Kacau kasi sebati.
3. Tumbuk bawang, udang, bunga kantan, cili padi, n udang kering dlm lesung.
3. Campurkan betik, tomato, masukkan bahan yang ditumbuk lam lesung batu td,masuk kacang tanah gaul hingga rata.
4. Then rasa. xyah tambah garam sbb sos ikan dah masin.
5. Hidang dgn penuh tertib dan leh mkn !




Sunday, 16-Aug-2009 03:51 Email | Share | | Bookmark
meh beli gelang..

 
 
 
View all 6 photos...
hai kawan2, ni ada beberapa gelang kristal swaroski utk dijual..sgt cantik dan bling2, zetty dah beli satu dulu , mmg puas hati..yang ni original, dia punya tuan now ada kat sarawak, ikut husband dia btugas di negeri bawah bayu..so sape berminat leh tinggla msg ye.. atau terus ke http://d_shining.blogspot.com


Sunday, 16-Aug-2009 01:58 Email | Share | | Bookmark
damia visit fakihah..

ngah tdo dgn nyenyak
shhh..dun cry sayang..
bersama mummy angkat
View all 6 photos...
hai u ols..last day damia go to Permint jaya for visit auntie dilla, dia da dpt new born baby !! sgt shomellll dan merah..very the fragile, ye la baru 10 hari..mmg sensasi gak a reunion sbb lama x jumpa, nsb baik fakihah dah biasa dgn pencemaran bunyi, dia pon tdo ajer..mummy wake up dia tuk sessi fotografi..hehe..
satu ag yang best mak dilla is very happening, walopun dia ada problem, x mcm org ada problem, sentiasa berfikiran positif dan cewiaaaaaaaa.....



Wednesday, 12-Aug-2009 06:42 Email | Share | | Bookmark
~EXAM MODE~

 
ermmmm..skang ni walid ngah struggle tuk exam (OUM), exam ni akn menentukan course pe dia akan ambik, walid ckp dia nk ambik TESL..yang menariknya walid study atas sejadah, mungkin dia nak ambik berkat sejadah tu kot,mana tau cpt fhm apa yang dibaca..hehe..semoga berjaya walid..Mummy dan Damia ucapkan semoga walid dpt result warna terbang..GOOD LUCK WALID !!!! ~syhhhhhhh~



Tuesday, 11-Aug-2009 09:22 Email | Share | | Bookmark
kisah seorang ibu ..

 
 
kali ni zetty nk crita psl cleaner kat ofis...dia ni merupakan ibu tunggal, bekerja sebagai cleaner kat ofis zetty. apa yang menarik perhatian zetty, makcik seorang ibu yang penyayang dan bermaruah..dia sanggup x mkn semata2 nk simpan duit utk anak dia. kalo mkn pun, mesti mkn bajet sikit je..lauk ikan kering dgn kuah. tp dia tapau lauk yang best2 utk bwk balik..satu lagi dia mmg seorang yang bermaruah, pernah sekali dia dituduh x buat keje elok2, memikirkan apa yang dituduh itu tidk betul, dia bangkit menegakkan kebenaran dan tidak tunduk pada fitnah.
yang terbaru, rezeki dia, dia dapat sebuah rumah awam kos rendah..mmh ngam lah sbb skrang dia tinggal dgn mak dia yang dah tua dan adik-beradiknya yang 6 org..can u imagine mcmana pack nya rumah asal dia..luckily dia dpt rumah tu , kami staf2 sni collect duit and beli barang skit utk dia..semoga dia happy dgn rumah baru dan kehidupan baru..


aksi poyo..


ajk ..


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net