iiZetty's FotoPage

By: Bunda iiZetty

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 16-Feb-2010 08:05 Email | Share | | Bookmark
Coney Dog

 
 
setelah berabuk FP ni, sekarang sy masuk nk bersihkan FP ni dari habuk2 dan upload entry kasi ceria skit..hehe..

resepi coney dog yg sy mintak satu ketika dulu dr kak fazi..TY to kak fazi ...


..


ini resepi dia..

400gm daging cincang (sy guna RAMLY, and sy guna separuh jer, utk mkn 2 org)
1 1/2 Bawang Besar (potong dadu)
2 Bawang Putih ( Cincang)
1/2 cawan sos tomato
1/3 cawan sos cili
1/2 sudu kecik black pepper (kisar)
1/2 sudu kecil serbuk lada
secawan air
sedikit garam, gula, perasa
planta (untuk disapu pada roti)
roti

Cara-caranya :

1. Daging cincang direbus bersama air, bila air hampir kering dan daging dah bertukar warna putih.
2. Masuk bawang putih, bawang merah, sos cili, sos tomato, black pepper, serbuk lada, gula, garam, perasa..jgn masuk sekaligus...masuk satu-satu..
3. Pastu di kuali lain, panaskan kuali leper, sapu planta pada roti yang dibelah, tekap pada kuali skejap, nk kasi garing.
4. Inti tadi, masukkan ke dlm roti, dan hiaskan dgn mayonis dan sos yang di zig zag kan mcm dlm gmbr..
5. siap !

sorry k kalau aturan bahasa buat anda x paham, namun saya dah cuba yg terbaek, lau x fhm tnya k


Wednesday, 28-Oct-2009 06:02 Email | Share | | Bookmark
jum memasak bersama buku kak liza di dapur..

 
 
 
View all 5 photos...
hai semua..assalamualaikum..
harap semua dalam keadaan baik dan kemas..(rumah yang kemas, pakaian yang kemas dan work station yang kemas)..
baiklah, zetty nk share buku masakan yang zetty beli dari kak liza, rasanya 4 bintang zetty beri..sbb buku masakan ni dia tunjuk step by step, pastu masakan yang kita biasa2 jumpa, dan mak mak kita biasa buat..so sgt membantu zetty yang sgt "expert" memasak ni.. huhuhu...sape nk beli leh jenguk kat http://hanieliza.fotopages.com. hehe, tp kena sabar menunggu sbb k.liza tgh sibuk skang ni..kredit tuk pablo !





Wednesday, 21-Oct-2009 06:28 Email | Share | | Bookmark
Damia Switched from Disposable Diaper to Cloth Diapers..

 
 
 
View all 4 photos...
hi everyone..sooo sorry guys am not able to update my dear FP regularly like before.. and not able to promptly reply to my FP friends' comments..but dont worry, u always dear in my heart..(hehe cam ramai peminat jer ..)
anyway, zetty nk share samting dgn u ols, and zetty rs seolah 'bertanggungjawab' utk buat kempen CD ni..u know what modern cloth diapers will save hundreds of dollars spent on your babies and toddlers.. it's reusable, eco-friendly and they come in cute prints and colours! so unresistable.

they're also great for the environment.. do you know it takes 500 years for a disposable diaper to decompose?? let's not let our children live in dumpsters by reducing waste in landfills.
zetty dah jumpa satu blog yg jual CD dgn harga yg sgt reasonable..leh tgk kat http://ummi-online.blogspot.com/ hanya rm30 satu..

ni zetty CNP artikel regarding cloth diapers..~read~
http://www.parentingbynature.com/cloth_diapers_top_10.php

weeee...


thanks mummy sbb choose CD ni utk sayerrrr..


Wednesday, 2-Sep-2009 04:45 Email | Share | | Bookmark
nak show off baju cu jait manik

 
 
ni baju yang cu jait manik..very niceee..mintak ijin tuan baju nk display baju..hehe..

tuk raya..


very padat u ols..crowded and bersimpang siur piuuuweeeeeettt..


Sunday, 30-Aug-2009 03:38 Email | Share | | Bookmark
rasa sangat bersalah pada damia..

 
ermm x tahu nk mulakan cane..lately asek duk pikir psl ni jer..tiap kali tgk muka damia ngah isap susu formula, rs cam something wrong jerr..rs yang x dpt nk diceritakan..rs bersalah, tp xleh nk buat ape..sbnrnya mummy rs ralat sgt4 xleh fully breastfeed damia, cukup smpi dia 2 bulan jer ari tu, ni sme sbb kekangan kerja.8-5.ntah bila rs guilty ni akan hilang..u all semua tahu kan susu ibu tiada tandinganya kat dunia ni..yer TIADA TANDINGAN..walaupun kami supply formula milk yang paling mahal sekalipun, tetap tidak dpt memenuhi keperluan seorang 'damia' perlukan..damia, mummy minta maaf.................................



[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net